Zoetwarenindustrie

Snoep verstandig, eet een suikervrij snoepje. Een oude uitspraak in een modern jasje. Dit geld tegenwoordig ook steeds vaker voor de producten welke door de zoetwarenindustrie ontwikkeld en geproduceerd worden. Er verschijnen steeds meer producten waarin minder of geen suiker of vet is verwerkt. Een goede ontwikkeling maar ook vaak een ingewikkeld proces. Ingrediënten in levensmiddelen hebben allen eigen specifieke eigenschappen welke samen komen in een product. Zodra men een wijziging aanbrengt in de samenstelling kan dit negatieve gevolgen hebben voor het product maar ook voor de consument. Het (deels) vervangen van suiker door zoetstoffen bijvoorbeeld, is een ingrijpende verandering. Zo dient men goed te weten in welke hoeveelheden men deze zoetstoffen mag gebruiken, hoe men dit dient te declareren en wat de mogelijke gevolgen zijn voor de consument bij (over)consumptie.

Kennis over etikettering, traceerbaarheid en leveranciersbeheersing zijn hierin belangrijke middelen om de risico’s te beheersen. Middelen welke vaste onderdelen zijn van veel gebruikte procesbeheerssystemen. Bureau VoedselVeiligheid biedt u deze procesbeheersing in diverse vormen aan middels gestandaardiseerde en erkende systemen zoals HACCP, BRC en IFS. Procesbeheersing op basis van HACCP heeft een wettelijke status voor alle levensmiddelen verwerkende bedrijven volgens de Warenwet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze diensten

servicesdetacheringservicesservicesservices

betaalbare kwaliteit

    • 1. Scherpe (uur)tarieven
      2. Professionele medewerkers met kennis van uw branche
      3. Kostenbesparing door digitale verslaglegging
      4. Maatwerk werkdocumenten voor medewerkers
      5. Interne training en instructie mogelijkheden
      6. Diverse nuttige gratis services
      7. Eén aanspreekpunt voor al uw voedselveiligheidszaken

contact

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op
middels onderstaande gegevens:

Telefoon: +31 (0) 6 43 583 754

E-mail: