Drankenindustrie

De drankenindustrie kenmerkt zich door de grote diversiteit in producten en verpakkingen. Van fruitdranken met stukjes fruit in ergonomisch vormgegeven verpakkingen tot aan het traditionele biertje in de glazen fles, zoals de lokale brouwerij dat in de 19e eeuw al deed. Het grote verschil met vroeger is de diversiteit in product soorten, verpakkingen en de grote volumes die men kan produceren. Deze volumes zijn onder andere realiseerbaar door de enorme ontwikkelingen op het gebied van afvulapparatuur.

De diversiteit in producten, verpakkingen en de grote productie capaciteiten in de drankenindustrie brengt ook nieuwe gevaren met zich mee. Denk hierbij aan het gebruik van een steeds groter assortiment ingrediënten met soms onbekende herkomst en gevaren. Of de diversiteit aan verpakkingen zoals karton, blik, pet en glas, elke met zijn eigen specifieke gevaren. Maar ook de grote volumes welke worden geproduceerd geven een verhoogd risico. Hoe meer men produceert, hoe meer er fout kan gaan. Indien een onveilig product op de markt wordt gezet, kan dit leiden tot een recall van de betreffende producten en negatieve publiciteit.

Traceerbaarheid en leveranciersbeheersing zijn belangrijke middelen om de genoemde risico’s te beheersen. Middelen welke vaste onderdelen zijn van veel gebruikte procesbeheerssystemen. Bureau VoedselVeiligheid biedt u deze procesbeheersing in diverse vormen aan middels gestandaardiseerde en erkende systemen zoals HACCP, BRC en IFS. Procesbeheersing op basis van HACCP heeft een wettelijke status voor alle levensmiddelen verwerkende bedrijven volgens de Warenwet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze diensten

servicesdetacheringservicesservicesservices

betaalbare kwaliteit

  • 1. Scherpe (uur)tarieven
   2. Professionele medewerkers met kennis van uw branche
   3. Kostenbesparing door digitale verslaglegging
   4. Maatwerk werkdocumenten voor medewerkers
   5. Interne training en instructie mogelijkheden
   6. Diverse nuttige gratis services
   7. Eén aanspreekpunt voor al uw voedselveiligheidszaken

contact

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op
middels onderstaande gegevens:

Telefoon: +31 (0) 6 43 583 754

E-mail: