Bakkerij & Banket

Geef ons heden ons dagelijks brood. Een bekende uitdrukking die een ondernemer in de bakkerij- en banketindustrie graag letterlijk op vat. Gelukkig voor deze ondernemers zijn Nederlanders echte brood eters, jaarlijks gemiddeld 60 kilogram per persoon. Brood is zodoende ook een belangrijke energiebron en levert 16 procent van de energie-inname van de gemiddelde Nederlander.

Sinds begin jaren negentig is het aantal broodbakkerijen fors gedaald naar ongeveer 2500. Vooral het aantal kleine bakkerijen is sterk afgenomen. De vraag in de markt is stabiel wat als resultaat heeft dat minder bedrijven dezelfde hoeveelheid brood produceren. Met deze schaalvergroting nemen ook de risico’s op het gebied van voedselveiligheid toe. Hoe meer men produceert, hoe meer er fout kan gaan. Indien een onveilig product op de markt wordt gezet, kan dit leiden tot een recall van de betreffende producten en negatieve publiciteit.

Traceerbaarheid en leveranciersbeheersing zijn belangrijke middelen om de genoemde risico’s te beheersen. Middelen welke vaste onderdelen zijn van veel gebruikte procesbeheerssystemen. Bureau VoedselVeiligheid biedt u deze procesbeheersing in diverse vormen aan middels gestandaardiseerde en erkende systemen zoals HACCP, BRC en IFS. Procesbeheersing op basis van HACCP heeft een wettelijke status voor alle levensmiddelen verwerkende bedrijven volgens de Warenwet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze diensten

servicesdetacheringservicesservicesservices

betaalbare kwaliteit

  • 1. Scherpe (uur)tarieven
   2. Professionele medewerkers met kennis van uw branche
   3. Kostenbesparing door digitale verslaglegging
   4. Maatwerk werkdocumenten voor medewerkers
   5. Interne training en instructie mogelijkheden
   6. Diverse nuttige gratis services
   7. Eén aanspreekpunt voor al uw voedselveiligheidszaken

contact

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op
middels onderstaande gegevens:

Telefoon: +31 (0) 6 43 583 754

E-mail: